Om R.E.H.P.S 

- Vår historia, nu och framåt

Hur startade det?

2015, när Daniel var föräldraledig med sitt andra barn, sökte han hjälp för långvarig knäsmärta hos en leg. fysioterapeut. Fysioterapeuten rekommenderade dagliga övningar som tog 10–15 minuter att genomföra. Daniel gjorde övningarna som ordinerat, ofta på golvet i barnens lekrum medan hans dotter övade på att krypa. Successivt blev knät bättre, och Daniel började lägga till egna övningar, som armhävningar och situps, när han ändå låg där på golvet.


Innan detta hade Daniels träningsrutin varit som för många andra – en berg-och-dalbana med fler dalar än toppar. Men nu hittade han ett sätt att integrera träning i sin vardag på ett hållbart sätt. 


 

Träningsrutin innan 2015

Detta ledde till utvecklingen av sex "principer" för fysisk aktivitet, med målet att hålla rutinen stabil och meningsfull:

Rutinen är viktigast: Intensiteten kan variera, men inte rutinen.

Den ska hjälpa kroppen att klara både vardagliga måsten och nöjen.

Träna där det passar, som i lekparken eller barnens lekrum.

En del av träningen får vara tråkig, men det måste finna roliga inslag.

Variera träningen för att göra den roligare, mer funktionell och minska skaderisken

Både rutinen och kroppen ska hålla livet ut.

Åtta år senare har Daniel fortfarande kvar sin träningsrutin, grundad och cementerad. Han har inte haft några längre uppehåll från träning och rörelse. Intensiteten och durationen har varierat, men frekvensen har förblivit densamma – inga toppar och dalar, bara jämnt och stabilt.

Träningsrutin sedan 2015

om resan

Daniel insåg att han hade hittat nyckeln till en hållbar relation till fysisk aktivitet och träning, och ville dela med sig av den. Han startade en blogg och ett Instagramkonto för att sprida sina tankar och ge tips på enkel vardagsträning.

2017, som divisionschef för en upphandlingsenhet inom IT-branschen, började Daniel integrera sin träningsrutin i arbetsdagen. Han införde dagliga kortpromenader och micropausövningar för sig själv och sina kollegor för att förbättra hälsa och minska risken för skador.


Under pandemin 2020, när efterfrågan på digitala träningspass och pausövningar ökade, startade Daniel sitt bolag, R.E.H.P.S, parallellt med sina studier till legitimerad fysioterapeut. Företaget svarade på behovet av att erbjuda hälsosamma aktiviteter både live och digitalt, vilket blev avgörande i en tid av förändrat arbetsliv och ökande hybridarbetsplatser.

Vårt uppdrag idag

Idag fortsätter R.E.H.P.S att skapa värde för både individer och organisationer genom att integrera fysisk aktivitet och hälsa i arbetslivet. Vi tror på enklar hållbara lösningar som gör skillnad för både kropp och själ.

Evidensbaserad friskvård

Vad är evidensbaserad friskvård?

Friskvård kan betyda så många olika saker och ha olika stor inverkan på medarbetarnas och på så vis företagets hälsa och välmående. Vad ska man erbjuda sina medarbetare för att friskvårdsarbetet ska ha potential att göra skillnad? Det finns många olika möjliga interventioner på arbetsplatsen som vi inte vet om de är effektiva eller inte. Och många av dem lockar dessutom inte dem som behöver det mest.


På R.E.H.P.S tror vi på forskning och evidens. Och det vi idag vet fungerar för ökad hälsa och minskad risk för ohälsa, är regelbunden och kontinuerlig fysisk aktivitet och träning. Rekommendationerna, som bygger på sammanställningar av en stor mängd epidemiologiska studier, lyder:


150-300 minuter fysisk aktivitet på måttlig intensitet eller 75-150 minuter på hög intensitet. Man rekommenderar också styrketräning 2 gånger i veckan för ytterligare hälsofördelar.


Så för oss blir det självklart att det är uppfyllelse av rekommendationerna vi ska satsa på.  För att skapa värde för både individ, organisation och samhälle.

1
två
3
4
5
6